Σε τρεις ημέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από την ώρα της εξαφάνισης της 48χρονης Ευρυδίκης στην Ευρυτανία και τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση πληθαίνουν.
Οι έρευνες στη λίμνη Κρεμαστών της Ευρυτανίας και πέριξ του σημείου, όπου εξαφανίστηκε η 48χρονη, έχουν διακοπεί προς το παρόν και η οικογένειά της δεν γνωρίζει τι ακριβώς της έχει συμβεί. Έχει προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, ή έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης;
Προς το παρόν η Αστυνομία της Ευρυτανίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνισή της, αφού δεν υπάρχει ένα χειροπιαστό στοιχείο που να οδηγεί τις έρευνες προς μία κατεύθυνση.
Άλλωστε υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις ως προς το εάν αυτοκτόνησε. Η οικογένειά της υποστηρίζει πως είχε επιχειρήσει να δώσει τέλος στη ζωή της και στο παρελθόν, ενώ η δικηγόρος που εκπροσωπούσε την Ευρυδίκη στην αντιδικία που είχε με τον σύζυγό της, ανέφερε πως οι κινήσεις της δεν έδειχναν ένα άτομο που δεν ήθελε να ζήσει.
Η περίπτωση της αυτοκτονίας και οι δυσκολίες
Αν τελικά διαπιστωθεί πως η Ευρυδίκη έβαλε τέλος στη ζωή της πηδώντας από τη γέφυρα της Τατάρνας στην τεχνητή λίμνη Κρεμαστών, δεν είναι σίγουρο πως θα βρεθεί η σορός τους.
Τους λόγους για τους οποίους είναι δύσκολη η εύρεση της σορού της 48χρονης ή ενός στοιχείου που να οδηγεί στην Ευρυδίκη αναλύει ο κ. Βασίλης Ταλιούρας, ένας από τους βαρκάρηδες στη λίμνη. Περιέγραψε μιλώντας στο tvstar ta χαρακτηριστικά της λίμνης και ιδιαίτερα αυτά, που καθιστούν αδύνατη την ανεύρεση οποιουδήποτε ανθρώπου, έχει πέσει στα νερά της.
«Η λίμνη είναι δύσκολη. Έχει μεγάλο βάθος, με τα περισσότερα σημεία της να φτάνουν τα 70 μέτρα. Υπάρχει πολύ λάσπη, με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι στα 1 με 2 μέτρα στο βάθος. Επίσης η θερμοκρασία της λίμνης είναι πολύ μικρή θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην ευνοούν οι συνθήκες την άνωση, έτσι ώστε να αναδυθεί η σορός», λέει και προσθέτει πως υπάρχουν και μεγάλα ψάρια που είναι παμφάγα.
Ο κ. Ταλιούρας αναφέρθηκε και στην ιδιομορφία που παρουσιάζει το σημείο κάτω από τη γέφυρα, όπου βρέθηκε το αυτοκίνητο της Ευρυδίκης.
«Στα 100 περίπου μέτρα από εκεί είναι η μεγαλύτερη πηγή και τροφοδότηση της λίμνης η πηγή Μαρδάχα. Εκεί δημιουργούνται υπόγεια ρεύμα, οπότε η σορός της Ευρυδίκης είναι πολύ πιθανό να έχει παρασυρθεί προς το κέντρο της λίμνης και δυστυχώς με τις συνθήκες που επικρατούν να μην την βρούμε ποτέ», είπε και τόνισε πως δύσκολο να φτάσει προς το φράγμα, καθώς τα ρεύματα της λίμνης δεν οδηγούν προς τα εκεί.